03/12/2009

Nós dizemos SIM

L’Espai Gallec dels Països Catalans vol manifestar el seu profund malestar perquè el nom de Galícia s’ha vist barrejat un cop més en iniciatives lamentables que res no tenen a veure amb el nostre país. Ens referim a un intranscendent comunicat de la Confederació d'Entitats Culturals Regionals a Catalunya en contra de les consultes per la independència. En aquesta singular organització està adherida la Federació d'Entitats Culturals Galegas que signa un text en el que es demana a gran part de la població catalana que renunciï als seus principis ideològics en virtut d’una carta legal aprovada en unes circumstàncies “especials” ara fa ja més de tres dècades i que, en qualsevol cas, té un caràcter controvertit. Li preguntem directament a aquesta Federació botiflera: Com poden saber què o qui representa a la societat catalana si aquesta no té el dret de ser consultada? Què és més crispant, que es consulti democràticament a la població o que en el disseny del futur de Catalunya sigui irrellevant l’opinió dels catalans i les catalanes?
I ja que la Federació d'Entitats Culturals Galegas a Catalunya té preocupacions més enllà de la celebració d’actes pseudofolklòrics de dubtós valor, esperem sense gaire confiança que mostri el mateix nivell d’exigència envers els reiterats atacs a la llengua gallega de la Xunta així com davant dels responsables de la situació socioeconòmica de Galícia que cada any segueix provocant l’èxode de nombroses persones cap a altres destins lluny del seu lloc d’origen. Esperem sense confiança, perquè entenem que és difícil mossegar la mà que et dóna de menjar.
Nosaltres, per la nostra banda, donem suport al procés de consultes populars i convidem als gallecs i gallegues del Principat a votar SÍ en el cas de que tinguin l’oportunitat de pronunciar-s'hi.

1 comentário:

Antón Mixiriqueiro disse...

Mi madriña, noxo de asociacións !

Algúns aínda deben andar adoecidos coa detención de Do Barco e sacan á luz o seu españolismo máis rechamante

En fín... é o que temos na diaspora...

Un saúdo